KD43 Båndrist
oktober 3, 2017
KD14 Buerist
september 28, 2017

KD33 Trapperist

Trapperist KD33 er den senest udviklede rist fra KD Maskinfabrik A/S, modsat Buerist type KD14, har trapperisten den fordel at have mindre spalteafstand (lysning) samt mulighed for større afkasthøjde.

Opbygning af trapperist

Trapperisten er opbygget helt i rustfaststål, og kan leveres enten i normalkvalitet SS2333, eller i syrefastkvalitet SS2343. Gearmotor fabrikat Nordgear, tandhjul og kæde i dublex udførelse i specialstål fabrikat Wibbermann, kæde er forsynet med en eller to automatiske kædestrammer fabrikat Rosta, alle lejer er standardlejer fabrikat SKF lejer i bevægeligdel, er levetidssmurte rustfastelejer, øvrige lejer er standardlejer.

Alt rustfaststål er efter bearbejdning totalbejdset (dyppet), for at sikre så optimal en korrosionsbeskyttelse som muligt. Trapperisten leveres total indkapslet for at sikre det bedst mulige arbejdsmiljø, samt at sikre mod klemningsfare, skærme er udført i rustfaststål SS2333 er lås bare, skærme kan forsynes med ventilationsstuds Ø100, for ekstern ventilation (udsugning) Som standard leveres trapperisten for 45 graders montage (anden montage vinkel kan special fremstilles) KD33 trapperist er som standard monteret med en rustfast klemkasse, hvor alle interne kabler er forbundet. Hele trapperisten er lejret i toppen, hvorpå hele trapperisten kan dreje, Det vil sige, at risten meget let kan løftes op i vandret stilling for service.

Trapperisten er mod kanal sider monteret med en gummitætning i EPDM gummi, og i bunden forsynet med to stilskruer for at sikre vandret oplagring. I forbindelse med nyudviklingen af trapperist type KD33, er der speciel omkring den bevægelige ristedel sikret at sten og andet slidende elementer løftes op fra kanalbund, endvidere er det sikret at spaltevidden holdes så konstant som muligt. Afkast fra trappe risten, kan enten ledes direkte i container, alternativt til enten transportsnegl type KD02, pressesnegl type KD03, ristegodsvasker type KD 26, eller ristegodspresse type KD09.

Styring

Trapperist KD33 kan leveres med standardstyring, denne styring er opbygget i et komposit skab, og indeholder ud over et logic modul også en frekvensregulering, det er følgende tilslutnings muligheder for niveau styring elektroder eller vandspejlsmåler. Alle driftsignaler-/alarmer for risten sker via potential frie signaler. (særskilt styrings beskrivelse elller diagram kan fremsendes).

Funktion trapperist

Trapperisten består af en fast samt en bevægelig række af trappestave, disse bevægelige trappestave foretager en cirkulær stigning, således at ristestoffet løftes fra trappe til trappe, for til sidst at blive skubbet ud af afkastet, ristestængerne er fremstillet med et lille bagfald på 5 grader, hvilket sikrer at også runde ting vil blive transporteret med op.

Risten kan enten køre med et step af gangen, eller kontinuerligt. Såfremt man anvender en standard styring, vil risten køre i to hastigheder ved standard belastning vil risten køre i halv hastighed, hvilket ligeledes sikrer en minimumslitage, såfremt vandniveauet i tilløbskanalen fortsætter med at stige, vil risten automatisk ændre til fuld hastighed, hvilket betyder en øget kapacitet, risten kan enten niveau styres eller køre på tid, den indbyggede frequensregulering er med til at sikre hastighed samt sikre mod overbelastning Fordelen ved at køre med to "step"hastigheder er at sikre så tæt en ristegodsmåtte som muligt, da denne måtte er med til at sikre en bedre filtrering.

[layerslider id="10"]

Teknisk specifikation

 • Kanalbredde: Lc: 400 – 2000
 • Kanal Højde: Hc: 2300 - 3000
 • Standardafstand (mm): 6
 • Vinkelinstallation: 45° - 55°
 • Komponent

  KD33_kom_010

   Kontakt KD Group vedr. KD33 Trapperist

   Menu

   Produkter